Berg en Dalseweg 3 | 6521 JA Nijmegen | 06 52 36 71 32 | info@umen.nl


training & adviesWil jij ook de juiste

Wil jij ook de juiste

indruk achterlaten?

Wil jij je zichtbaar

Wil jij je zichtbaar

onderscheiden?

Wil jij de juiste uitstraling hebben

Wil jij de juiste uitstraling hebben

bij iedere gelegenheid?

Laat zien wie je bent, laat zien hoe het hoort!

Subsidies en regelingen


De kosten voor training, opleiding of scholingskosten zijn vaak aftrekbaar van de belasting en soms komt u in aanmerking voor een subsidie. Hieronder vindt u de belangrijkste mogelijkheden:

Studiekosten en andere scholingsuitgaven

In veel gevallen zijn kosten voor studie en andere scholinguitgaven aftrekbaar van de belasting. Voor zowel werkgever als voor particulieren kan dit een flinke korting op een training opleveren. De exacte regels hiervoor kunnen elk jaar veranderen, via de Belastingdienst krijgt u de meest recente informatie.

O&O fonds en A&O fonds

Een O&O fonds of A&O fonds kan voor een individuele werknemer zorgen voor financiering van een opleiding (geheel of gedeeltelijk). De werkgever kan een aanvraag tot vergoeding indienen bij de branchevereniging. Dit kan verhaald worden op het O&O Fonds of het A&O Fonds, welke opgebouwd worden uit een percentage van iedere loonsom. De erkende fondsen per branche zijn te vinden via Agentschap SZW.

Scholingsvoucher

De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding of training voor personen die een WW-uitkering ontvangen en 50 jaar of ouder zijn. De hoogte van de scholingsvoucher is maximaal € 1.000,- (incl. btw). Het UWV geeft alle voorwaarden van de scholingsvoucher weer.