Berg en Dalseweg 3 | 6521 JA Nijmegen | 06 52 36 71 32 | info@umen.nl


training & adviesWil jij ook de juiste

Wil jij ook de juiste

indruk achterlaten?

Wil jij je zichtbaar

Wil jij je zichtbaar

onderscheiden?

Wil jij de juiste uitstraling hebben

Wil jij de juiste uitstraling hebben

bij iedere gelegenheid?

Laat zien wie je bent, laat zien hoe het hoort!

Tafeletiquette

Als je regelmatig persoonlijk contact hebt met collega’s, klanten en vrienden kan dit ook aan de eettafel plaatsvinden. De omgeving en het type eetafspraak vragen soms om een bepaald ‘zakelijk verantwoord’ gedrag. Indien je zelf (mee)serveert aan de tafel van je gast(en) kun je met je kennis en vaardigheden laten zien wat goed gastheerschap is.

Niets kan vervelender zijn dan niet gewend zijn aan of niet weten hoe je je aan en om de tafel het beste kunt gedragen. Indien je samen met je gast(en) met plezier van het eten en/of drinken kunt genieten en je correct met je gezelschap omgaat, laat je zien hoe het hoort. Een goede tafeletiquette voorkomt genante momenten en lastige situaties aan tafel. En dat is een stuk aangenamer voor iedereen!

Doel van de workshop

Tijdens de workshop maken de deelnemers kennis met diverse wetenswaardigheden en protocollen omtrent het (zakelijke) diner en/of lunch. Het primaire doel is het voeren van correct gastheerschap aan en rondom de eettafel waarbij gelet wordt op de geschreven en ongeschreven wetten van de tafeletiquette. Als je de ‘regels’ aan tafel kent en toepast herkent de gast je voorbeeldige rol en kun je je op het gesprek concentreren.

Voor meer en praktische informatie download je in de rechterkolom van deze pagina het pdf-bestand over deze workshop.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze workshop download je het pdf-bestand Tafeletiquette. Hierin vind je ook informatie over de kosten en andere praktische zaken.


Naast 'Tafeletiquette' bieden we de volgende open trainingen: