Berg en Dalseweg 3 | 6521 JA Nijmegen | 06 52 36 71 32 | info@umen.nl


training & adviesWil jij ook de juiste

Wil jij ook de juiste

indruk achterlaten?

Wil jij je zichtbaar

Wil jij je zichtbaar

onderscheiden?

Wil jij de juiste uitstraling hebben

Wil jij de juiste uitstraling hebben

bij iedere gelegenheid?

Laat zien wie je bent, laat zien hoe het hoort!

Zakelijke etiquette en omgangsvormen

Onderzoek wijst uit dat communicatie voor circa 93% non-verbaal is. De overige 7% van onze communicatie betreft wat iemand daadwerkelijk zegt, de inhoud dus. Hoe je iets zegt wordt weer voor 38% bepaald door je stem en intonatie en maar liefst 55% door je uiterlijk en lichaamstaal.

Hoe je overkomt bepaalt met name hoe anderen naar je kijken en je beoordelen. Dit oor- deel wordt in enkele seconden tot minuten gevormd. Deze zogenaamde ‘eerste indruk’ is van grote invloed op hoe je wordt beoordeeld. Het is dan ook zinvol om je omgangsvor- men en gedragsregels op orde te hebben en te weten hoe je je hoort te gedragen. Als je laat zien hoe het hoort ontvang je respect en waardering van je gesprekspartner(s), word je eerder vertrouwd en geloofd. En niet onbelangrijk: je wordt eerder gekozen.

Doel van de workshop

Tijdens de workshop worden de deelnemers per aandachtsgebied en/of verantwoordelijkheden getraind op alle facetten van (zakelijke) etiquette en dresscode in de persoonlijke presentatie. De deelnemers worden bewust gemaakt van de invloed van gedrag, houding, uiterlijk en lichaamstaal op hun persoonlijke presentatie en profilering. Een juiste presentatie van jezelf verhoogt je invloed, vertrouwen en geloofwaardigheid.

Doel is ook om de deelnemers persoonlijk advies te geven wat de geschreven en ongeschreven regels en de ‘do’s & dont’s’ zijn in de dagelijkse omgang met anderen.

Voor meer en praktische informatie download je in de rechterkolom van deze pagina het pdf-bestand over deze workshop.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze workshop download je het pdf-bestand Zakelijke etiquette en omgangsvormen. Hierin vind je ook informatie over de kosten en andere praktische zaken.


Naast 'Zakelijke etiquette en omgangsvormen' bieden we de volgende open trainingen: